

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Ksylitol potocznie nazywany jest cukrem brzozowym. To substancja słodząca naturalnego pochodzenia należąca do grupy alkoholi cukrowych. Ksylitol pozyskiwany jest z kory brzozy, choć naturalnie występuje w wielu znanych nam owocach. Ksylitol wyglądem i smakiem przypomina klasyczny biały cukier, ale jest od niego o połowę mniej kaloryczny.
To warto wiedzieć o ksylitolu!
Ksylitol to naturalny cukier, który jest najsłodszym ze wszystkich substytutów cukru!
▼Stosowanie
Ksylitol świetnie sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju ciast, wypieków i przetworów.
▼Składniki
ksylitol
▼Opakowanie
Opakowanie foliowe OPP
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31F 35-326 Rzeszów