Agar 100g

A12 AGA100
12,79 zł
Brutto
Ilość
Dostępny

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu

Opis

Agar jest substancją żelującą, w 100% naturalną i bezpieczną. Co więcej, agar świetnie zastępuje tradycyjną żelatynę w kuchni. Jest bezzapachowa i bezsmakowa, dlatego lepiej sprawdzi się podczas wypieków. 
To warto wiedzieć o agarze naturalnym zagęstniku!
Agar naturalny zagęstnik ma ośmiokrotnie silniejsze działanie żelujące niż tradycyjna żelatyna. Jego silne działanie zetnie nawet kiwi! Najczęściej stosowany jest we wszelkiego rodzaju przetworach oraz deserach wymagających użycia substancji żelującej.
Dodatkowe informacje

Stosowanie
Agarem możemy zagęszczać i żelować ulubione desery i potrawy. Można rozpuszczać go w wodzie, wywarach warzywnych lub sokach. Jest on wygodniejszy w użyciu od żelatyny, gdyż nie wymaga chłodzenia w lodówce. Tężeje już w 32-35 stopniach, a rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni, co sprawia, że dania na długo zachowują właściwą konsystencję. Kiedy używamy agaru, galaretkę możemy rozpuszczać i ścinać niezliczoną ilość razy bez utraty jej właściwości. W małych ilościach może służyć do zagęszczania napojów. W dużych do robienia galaret mięsnych lub rybnych. Agar można dodawać wszędzie tam, gdzie w przepisach znajduje się żelatyna.

Składniki
Agar

Opakowanie
Opakowanie foliowe OPP

Sposób przechowywania 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Termin przydatności 
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.

Zalecenia
Nie stosować u osób uczulonych na składniki preparatu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią decyzję o stosowaniu powinny skonsultować z lekarzem. Pamiętaj, że zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu i zachowanie dobrej kondycji. 

Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31F, 35-326 Rzeszów

Galaretka malinowa z agarem
Składniki:
400g malin
1/2 l wody
1/2 szklanki syropu malinowego
4 łyżki soku z cytryny
3 łyżeczki agaru

Wykonanie:

Agar  rozpuszczamy w kieliszku. Wodę należy zagotować następnie dodajemy agar. Czas gotowania to ok. 10 minut. Wlewamy sok malinowy i sok z cytryny. Do salaterki wykładamy świeże maliny (mogą być także nasze maliny liofilizowane) i zalewamy płynem. Pozostawiamy do stężenia.

Szczegóły produktu
A12 AGA100
Nowy produkt
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Śledź nas na Facebooku