

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Słonecznik to wysoka, zielona jednoroczna, wywodząca się z kontynentu amerykańskiego. Słonecznik łuskany to klasyczne nasiona wykorzystywane do ekstrakcji oleju. Są też świetną przekąską i dodatkiem do wielu dań obiadowych i przystawek. Słonecznik jest sycący, a jego smak tak dobrze wszystkim znany, potrafi urozmaicić niejedną zupę czy danie mięsne. Co więcej, nadają się także jako dodatek do jogurtu, kefiru, musli i owsianki. Słonecznik łuskany sprawdzi się także jako składnik domowych wypieków! Z nim każde ciastka i bułki smakują wyśmienicie!
To warto wiedzieć o słoneczniku łuskanym!
Początkowo słonecznik był uznawany tylko jako roślina ozdobna. Dopiero w późniejszych latach zaczęto doceniać jego walory smakowe i szerokie zastosowanie w gastronomii. Co więcej, w jednym kwiatostanie można znajdować się od 100 nawet do 8000 nasion.
▼Stosowanie
Słonecznik łuskany to świetny dodatek do musli, owsianki, jogurtu lub kefiru. Sprawdzi się także jako składnik wypieków tych słodkich i wytrawnych. Ponadto potrafi urozmaicić smak niejednej potrawy. Idealnie pasuje do sałatek, zup i dań mięsnych.
▼Składniki
słonecznik łuskany
▼Opakowanie
Opakowanie foliowe OPP
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31f, 35-326 Rzeszów