

Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Ostropest to gatunek rośliny z rodziny astrowatych. Wyglądem przypomina oset. Pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego Europy Południowej, Egiptu, Izraela i Turcji. Obecnie jest rośliną uprawną w wielu krajach świata, również w Polsce. Ziarna ostropestu mają neutralny smak, nie zmieniają smaku potraw. Ostropest najczęściej wykorzystuje się do robienia naparów i herbat. Ziarenka można dodawać do sałatek, potraw obiadowych, zup, musli, a nawet fit deserów.
Dodatkowe informacje
…
▼Stosowanie
Ostropest najczęściej wykorzystuje się do robienia naparów i herbat. Ziarenka można dodawać do sałatek, potraw obiadowych, zup, musli, a nawet fit deserów. Napar z ostropestu sporządzamy, zalewając dwie łyżeczki mielonej rośliny niewielką ilością przegotowanej wody, następnie wypijamy napar.
▼Zalecenia
Nie stosować u osób uczulonych na składniki.
▼Składniki
ostropest ziarno
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31f, 35-326 Rzeszów