- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
Mąka ryżowa 1kg
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mąka ryżowa 1 kg
✅ Opis produktu
Mąka ryżowa - co to takiego? Powstaje ze zmielonego ryżu, ma neutralny smak i jest delikatna. Można stosować ją jako zamiennik mąki pszennej, jednak należy pamiętać, że ze względu na brak w niej glutenu nie jest tak samo kleista. Z tego względu, przy jej użyciu, w przepisach warto zwiększyć ilość jajek. Jest często wykorzystywana w kuchni azjatyckiej - to z niej powstaje makaron ryżowy czy lekkie pieczywo, ale równie dobrze odnajdzie się w polskiej kuchni.
✅ Składniki
mąka ryżowa
✅ Masa netto
1kg
✅ Stosowanie
Mąka ryżowa ma bardzo szerokie zastosowanie, można piec z niej naleśniki, ciastka, ciasta i pieczywo, używać jej do wyrobu makaronu, chipsów, płatków śniadaniowych i słodyczy. Można też używać ją do zagęszczania zup, sosów i kremów
✅ Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna 1465 kJ/ 349 kcal
- Tłuszcze 0,7 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g
- Węglowodany 76,9 g
- w tym cukry 2,0 g
- Błonnik 2,3 g
- Białko 7,6 g
- Sól 0,01 g
✅ Rodzaj opakowania
Opakowanie foliowe OPP
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
✅ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Krasne 24B, 36-007 Krasne