- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
Mak biały 500g
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Mak biały 500G
✅ Opis produktu
Biały mak to prawdziwy rarytas wśród bakalii. Używany jest do tradycyjnych, świątecznych dań polskich. Mak biały jest łagodniejszą i jednocześnie szlachetniejszą odmianą maku. Słodki smak tych drobnych nasion został doceniony przez cukierników i piekarzy. Bez dodatku białego maku nie można upiec choćby słynnych rogali świętomarcińskich.
✅ Składniki
100% mak biały
✅ Masa netto
500 g
✅ Stosowanie
Dodatek do rogali marcińskich, a także ciast, wypieków i potraw wigilijnych
✅ Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna 2263 kJ/ 539 kcal
- Tłuszcze 42,9 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5g
- Węglowodany 4,2g
- w tym cukry 3,2 g
- Błonnik 20,5 g
- Białko 23,7 g
- Sól 0,02 g
✅ Rodzaj opakowania
Opakowanie foliowe OPP
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
✅ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Krasne 24B, 36-007 Krasne