- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
Fasola kolorowa mung 1kg
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Fasola Mung 1kg
✅ Opis produktu
Fasola mung to gatunek z rodziny bobowatych Fasola mung to intensywnie zielone ziarenka, przypominające wyglądem zawartość strąków naszego swojskiego groszku. Fasola mung dzięki wysokiej zawartości białka i żelaza jest doskonałym zamiennikiem mięsa w diecie wegetarian i wegan, a także mieszkańców słabiej rozwiniętych krajów.
✅ Składniki
Fasola Mung
✅ Masa netto
1 kg
✅ Stosowanie
Nasiona są jadalne. Ważny składnik potraw wielu kuchni azjatyckich, ze względu na wysoką zawartość białka również w kuchni wegetariańskiej. Spożywane są zarówno w postaci gotowanej, jak i surowej (po skiełkowaniu, w Polsce nazywane "kiełkami sojowymi"). W krajach Dalekiego Wschodu z fasoli mung wytwarza się również makaron (ang. "bean thread vermicelli", "cellophane noodles"), nazywany sojowym.
✅ Wartości odżywcze produktu w 100g
- Wartość energetyczna 1302 kJ / 315 kcal
- Tłuszcze 1,6g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g
- Węglowodany 45,9g
- Cukry 2,7g
- Białko 21,4g
- Sól 0,05g
- Błonnik 15,7g
✅ Rodzaj opakowania
Opakowanie typu Doypack zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku.
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
✅ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Krasne 24B, 36-007 Krasne