- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka
- Razem 0,00 zł
Czekolada ciemna 1kg
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Czekolada ciemna 1kg
✅ Opis produktu
CZEKOLADA DESEROWA 55% KAKAO jest produkowana pod marką Barry-Callebaut. Perfekcyjnie nadaje się do wyrobów czekoladowych, picia oraz czekoladowych fontann. Czekolada znajduje zastosowanie przy produkcji wyrobów czekoladowych. Cechą rozpoznawalną czekolady są dość duże kaletki o średnicy ok. 1 cm. Czekolada to kuwertura czekoladowa. Oznacza to, że zawiera dużo masła kakaowego (min. 32-39%), co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje czekoladzie połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak.
✅ Składniki
cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, aromat: wanilina,, emulgator: (E476)
✅ Masa netto
1kg
✅ Stosowanie
- fondue oraz fontanny czekoladowe
- drinki czekoladowe, czekoladziarki
- torty, ciasta, desery
- ganasze, polewy, nadzienia
- trufle, praliny , tabliczki
✅ Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna: 543 kcal
- Tłuszcz: 33.8 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20.3 g
- Węglowodany: 51.7 g
- - w tym cukry: 49.5 g
- Błonnik: 6.6 g
- Białko: 4.2 g
- Sól: 0.01 g
✅ Rodzaj opakowania
Opakowanie typu Doypack zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku.
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia.
✅ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Krasne 24B, 36-007 Krasne